Wees modern, kies stalen trouwringen!

Waarom kiezen voor een stalen trouwringen set?

Je ziet het tegenwoordig overal, een constante vraag naar modernisatie. Heel veel traditionele normen zijn op dit moment oubollig en achterhaalt. Het is dan ook niet gek dat heel veel mensen zich niet meer kunnen vinden in traditionele gewoonten. Een van deze gewoonten was dat trouwringen altijd van goud gemaakt moesten zijn.

Mensen die hier tegen in willen gaan kiezen steeds vaker voor stalen ringen. Stalen trouwringen zijn een baken van moderne innovatie en uitstraling. Niet alleen stalen trouwringen er namelijk erg modern uit, ook hebben ze veel praktische voordelen. Wij hebben een lijstje gemaakt met de grootste voordelen.

Voordeel #1 Stalen trouwringen zijn sterk

 

Een groot nadeel van andere trouwringen zoals gouden trouwringen is dat ze niet heel sterk zijn. Dit houdt in dat ze nog wel eens beschadigd kunnen raken tijdens het werk. Hoe hoger het karaats van het goud, des te zwakker het goud zelf is. Stalen trouwringen hebben hier geen last van. Staal is een zeer robuust materiaal dat niet vreest voor krassen en deuken. Staal is het ideale materiaal voor de moderne mens.

 

Voordeel #2 Stalen trouwringen zijn goedkoper

 

In tegenstelling tot edelmetalen worden stalen trouwringen niet gemaakt van een duur metaal. Staal op zich zelf is goed betaalbaar. Steeds meer mensen hebben door dat trouwringen niet draaien om de prijs en de luxe van het materiaal. Een trouwring is zeer persoonlijk, het uiterlijk van een ring dus ook. Stalen trouwringen zijn zeer vormbaar terwijl ze stevig blijven. Hierdoor zijn ze perfect voor iemand die echt iets anders wil.

 

Voordeel #3 Stalen trouwringen kunnen gewoon diamanten dragen

 

Veel mensen denken bij stalen trouwringen aan brede egale ringen. Toch klopt dit niet helemaal. Vaak hebben herenmodellen trouwringen een brede egale band. Toch zijn er ook ringen die ingelegd zijn met diamanten. Deze ringen worden vaak gedragen door vrouwen. Een stalen trouwring met diamanten erin is een opvallend stuk. Doordat staal een egale kleur en reflectie geeft, valt de diamant extra op. Een diamant op een stalen ring is dan ook vele malen indrukwekkender dan een diamant op een gouden ring. Het is dan ook geen wonder dat veel mensen kiezen voor stalen trouwringen.