Waarom platina trouwringen?

Waarom platina trouwringen zo bijzonder zijn

Veel mensen denken bij een trouwring vaak aan goud, zilver of zelfs staal. Maar wist je dat er een edelmetaal bestaat, dat voor komt in de natuur en vele malen mooier is als goud? Ringen gemaakt van dit materiaal worden sinds het begin van hun bestaan gezien als de meest luxe ringen. We hebben het hier natuurlijk over platina trouwringen.

Platina trouwringen zijn gemaakt van Platina. Dit zeldzame materiaal wordt gebruikt in elektronica en juwelen. Gezien de prijs en de zeldzaamheid is het vooral geliefd in trouwringen.

Om te snappen waarom platina trouwringen zo bijzonder zijn, moet je eerst wat meer weten over het edelmetaal Platina.

Waarom is platina zo speciaal?

Platina is een metaal dat vrij in de natuur te vinden is. Dit betekent dat het net als goud en zilver te vinden is in de grond. In tegenstelling tot roze goud en andere goudlegeringen is het dus niet gemaakt uit een combinatie van edelmetalen.

Om aan te geven hoe zeldzaam het is, per kilo aarde is minder dan een miljardste hiervan Platina. Het grootste gedeelte van dit Platina wordt gevonden in Zuid-Afrika.

Platina heeft een schone uitstraling die vergelijkbaar is met zilver. Toch is het vele malen puurder en strakker dan dit zilver. Op gebied van kwaliteit zijn ze niet met elkaar te vergelijken, zoveel schoner en beter is Platina. Platina trouwringen zijn dan ook het hoogst haalbare op het gebied van edelmetalen ringen.

Platina trouwringen voor mannen en vrouwen

Het bijzondere aan platina trouwringen is dat ze zowel voor vrouwen als mannen kunnen zijn. In tegenstelling tot bijvoorbeeld gouden ringen die hetzelfde lijken geven platina trouwringen een duidelijk accent op vrouwelijkheid of mannelijkheid. Door de uitstraling van platina kan het robuust en stoer overkomen in een brede ringband, terwijl het ook zeer elegant kan zijn in de vorm van een dunne band met diamanten. Veel koppels die bijpassende ringen willen hebben kiezen dan ook voor platina trouwringen. Op deze manier zijn ze bijpassend terwijl ze individueel toch hun karakter kunnen behouden. Een echte aanrader dus voor mensen met een eigen identiteit.