Voordelen van zilveren

Wat zijn de voordelen van zilveren trouwringen?

Als mensen denken aan een trouwring, dan denken ze al snel aan goud. Maar wist je dat zilveren trouwringen ook heel populair zijn? Zilveren trouwringen hebben namelijk een aantal voordelen ten opzichte van gouden trouwringen en andere trouwringen. Om er achter te komen of zilveren trouwringen iets voor jou zijn, is het slim om eerst deze voordelen door te nemen.

Voordeel #1 Zilveren trouwringen zijn goedkoper

 

Eén van de grootste voordelen van zilveren trouwringen, is dat ze een stuk goedkoper zijn dan bijvoorbeeld gouden trouwringen. Zilver is een edelmetaal net als goud. Het heeft veel waarde en vergt veel vaardigheden van een smid om te verwerken. Toch is zilver per gram goedkoper dan goud. Dit heeft een aantal redenen maar de belangrijkste is dat goud zeldzamer is. Door te kiezen voor zilveren trouwringen heb je alsnog een dure en mooie ring, doch is het goedkoper dan een gouden ring.

 

Voordeel #2 Zilveren trouwringen gaan perfect samen met diamanten

 

Een trouwring is meestal het belangrijkste sierraad dat een mens bezit, het is dan ook meer dan logisch dat dit een echte eye-catcher moet zijn. Daarom worden veel trouwringen uitgerust met edelstenen, specifiek diamanten. Om er voor te zorgen dat deze diamanten zo goed mogelijk opvallen is zilver een zeer geschikt metaal voor de ring. De zilveren kleur geeft namelijk een goed accent voor de glimmer van de diamanten. Door de zekere koelheid die zilver afgeeft krijg je een extra goede blik op de diamanten in de ring.

 

Voordeel #3 Zilveren trouwringen zijn zowel voor hem als haar

 

Veel metalen die voor trouwringen worden gebruikt hebben een specifiek karakter. Rozegoud is specifiek voor vrouwen, terwijl staal juist voor mannen is. Dit zorgt er voor dat een koppel niet altijd bijpassende ringen heeft. Met zilver heb je dit probleem echter niet. Zilver is een neutrale kleur die zowel bij heren als bij dames past. Het enige waar je op moet letten bij het kopen van zilveren trouwringen, is de mate van details. Trouwringen voor vrouwen hebben namelijk meer details dan die van mannen. Denk hierbij niet alleen aan de aanwezigheid van edelstenen, maar ook bijvoorbeeld of het zilver gevlochten is en of het zilveren versieringen heeft. Daarnaast is een herenring vaak breder.